Missie RSA-Footwear

Veilig werken.
De werkschoen is de basis voor een veilige werkomgeving. In welke branche u actief bent of onder welke omstandigheden de werkzaamheden plaats vinden bepaalt uiteindelijk de keuze van de juiste werkschoenen. Aan de hand van een uitgekiend menu loodsen wij u naar de werkschoen modellen die aan u wensen en eisen voldoen. 

FUN@WORK, TUH, EXENA, GIASCO en PERF-SAFETY.
RSA-Footwear is één van de Nederlandse specialisten in werkschoenen. Wij voeren een consistent merkenbeleid. Dat doen we omdat kwaliteit, pasvorm, draagcomfort, hygiëne en een modieuze vormgeving elkaar versterken. Dit zie je terug in onze merken die wij in huis hebben. 

Zekerheid.
Uiteindelijk gaat het bij de selectie van een leverancier in werkschoenen niet alleen om de prijs, maar om de zekerheid dat medewerkers bereid zijn om de werkschoenen te dragen, Elke dag opnieuw, want de rekening van een klein ongeluk komt automatisch op het bordje van de werkgever terecht. 

Optimale bescherming
Voor RSA-Footwear is het assortiment met de merken FUN@WORK, TUH, EXENA en GIASCO werkschoenen compleet. We hebben voor elke vraag en alle arbeidsomstandigheden verschillende modellen die aan alle eisen voldoen. Aan u de keuze. 

Keurmerken en normeringen
RSA-Footwear weet exact aan welke normen een werkschoen moet voldoen. De wensen en eisen van mensen die onderverschillende omstandigheden actief zijn in de meest uiteenlopende branches, zijn het vertrekpunt voor onze advisering. Want naast de wettelijke richtlijnen die beschreven zijn in keurmerken en normeringen, kijkt RSA-Footwear vooral naar de specifieke eigenschappen  van elk model werkschoen uit het assortiment. 

Kenmerken en veiligheidsklassen
Vandaar onze brede collectie werkschoenen met verschillende lijnen voor verschillende branches en specifieke werkomstandigheden. Door op de "HOME-PAGINA" de button aan te klikken verschijnen automatisch modellen in beeld die specifiek geschikt voor zijn voor een bedrijfstak. De legenda geeft toelichting op de kenmerken en veiligheidsklassen. 

Hoogste standaard.
RSA-Footwear weet met welke werkschoenen u zich passief en actief optimaal kunt beschermen. In de meeste gevallen merkt u zelfs geen verschil met "normaal" schoeisel. De passieve bescherming heeft betrekking op een stevige grip op verschillende ondergronden. De actieve bescherming op de samenstelling van de werkschoenen met een ondoordringbare zool, stalen neus of juist een met Kevlar (composiet) verstrekte neus of een combinatie hiervan. Het gebruik van hard kunststof is van belang op werkplekken met detectiepoortjes. 

Waarschuwing.
RSA-Footwear waarschuwt voor het gevaar dat overal op de loer ligt. Een paar werkschoenen waarvan de drager (al is het minimaal) hinder ondervindt of waaraan het uiterlijk niet overeenstemt met de trend van vandaag, verdwijnt ongebruikt in een locker.

Accepteren en dragen.
Daarom kunt u bij RSA-Footwear altijd op advisering en ondersteuning rekenen. Om zeker te zijn dat u de werkschoenen koopt die u en uw medewerkers accepteren en bovendien graag dragen. Vandaar dat wij altijd extra aandacht besteden aan veiligheidsklassen, de energie- en waterabsorptie, thermische isolatie, ventilatie, antiperforatie van de zool en grip.

Europese normering voetbescherming.
Het gebruik van werkschoenen is vastgelegd in de europe norm EN 345. Dit betreft schoeisel voorzien van een veiligheidsneus die bestand is tegen een belasting met een energie kleiner of gelijk aan 200J/ .  Naast de algemene richtlijnen bestaat ook nog een aantal specifieke normen en eisen voor het gebruik van werkschoenen onder verschillende omstandigheden. De kunst die de merken uit het assortiment van RSA-Footwear als geen ander verstaan,  is schoenen produceren die aan de strengste normen voldoen en toch een soepel draagcomfort bieden. Met als aanvaardbaar alternatief voor de stalen neus en tussenzool van kevlar (S3) die aan alle eisen beantwoordt.

De norm die in het algemeen voor werkschoenen geldt, is EN ISO 20345. Deze EN345 normering kent veschillende codes als SB, S1, S2, S3 voor werkschoenen en S4 en S5 voor werklaarzen (rubber/pu)

 • SB Staat voor "safety base". Dat is minmale eis voor de normering "werkschoen".
 • S1 Deze norm is SB met als surplus minimaal aan gesloten zone aan de hiel, antistatische eigenschappen,
 • schokabsorptie in de hiel en bestendigheid van de zool tegen koolwaterstoffen.
 • S2 hier geldt de classificatie S1 met als toevoeging de bestendigheid van het topmateriaal
 • (boven) tegen doordringen en absorberen van water.
 • S3 Deze norm stapelt een ondoordringbare zool (stalen of kevlar) tussenplaat bovenop de 
 • S2 classificatie.
 • S4 Deze norm geldt voor alleen voor werklaarzen(rubber/pu). Dit omvat alleen de antistatische
 • eigenschappen van de zool en de schokabsorptie van de hak.
 • S5 De tweede classificatie voor werklaarzen(rubber/pu) omvat de S4 normering met als extra's de
 • ondoordringbare antiperforatie-zool met stalen of kevlar tussenplaat en een sterk
 • geprofileer oppervlak van de zool

Garantie.
RSA-Footwear staat garant voor de kwaliteit van het volledige assortiment werkschoenen. Alle modellen ondergaan voor de introductie een streng gecontroleerd testprocedé waarbij de interne normen verder gaan dan de wettelijke vereisten. Het productieproces en de kwaliteitscontrole (onder verantwoording van de producenten) is volledig gecertificeerd.

Kiezen
U opent en komt op de  "HOME-PAGINA" .  Daarna kunt u kiezen:  "Ik ben werkzaam in" of " Type schoen ".  Op de geopende pagina gaat u staan op de naam of afbeelding, dan krijgt u de benodigde informatie over het betreffende model.